WordPress?? Wat is dat?

Als u een nieuwe website wilt laten bouwen, dan heeft u ongetwijfeld van een WordPress website gehoord. Zo niet, dan is dit een mooi artikel voor u.

 

WordPress is een gratis, open source, CMS (Content Management System). Met andere woorden, u kunt zelf teksten, foto’s video etc aanpassen op uw site, zonder daar kennis van programmeren voor te moeten hebben. Het enige wat u nodig heeft is een domeinnaam en een hostingpakket. Klanten van Profiel Ontwerp ontvangen het eerste jaar een gratis domeinregistratie en hosting.

 

Daar waar vroeger dit CMS hoofdzakelijk te gebruiken was als een blog-platform, is het nu uitgegroeid tot een veelzijdig pakket waarmee complete webwinkels en mobile applicaties mee gemaakt kunnen worden.

 

Uit recent onderzoek is gebleken dat ruim 22% van alle website op het internet gebouwd zijn met WordPress en dit aantal blijft maar groeien. Dit komt mede doordat WordPress modulair gebouwd kan worden met plug-ins..

 

Waarom is WordPress zo immens populair?

Dat heeft te maken met o.a. een aantal feiten:

 

  • Het is gratis
  • Vergeleken met Joomla en Drupal is het veel eenvoudiger om te leren.
  • Er zijn heel veel kant en klare templates beschikbaar
  • Er zijn heel veel kant en klare plug-ins te krijgen
  • De core-code van WordPress is redelijk eenvoudig en logisch opgebouwd. Dit scheelt kosten als er iets aangepast moet worden.
  • WordPress websites worden goed geïndexeerd door Google.

 

Is WordPress veilig?

Ieder website is te hacken. Als mensen in staat zijn websites van de Amerikaanse overheid te hacken, dan is het hacken van een willekeurige andere website uiteraard mogelijk.

WordPress voert regelmatig nieuwe updates uit. Deze zorgen voor het dichte van onder andere lekken. Wij zorgen voor extra beveiliging tijdens het bouwen van uw website om eventueel hacken te voorkomen. Daarnaast wordt er wekelijks en maandelijks backups van uw website gemaakt.

 

Wat kan WordPress nu allemaal?

Als u kiest voor een WordPress site, kiest u voor een compleet pakket. Het kan afbeeldingen tonen, audio en video bestanden afspelen. U kunt Facebook en Twitter berichten tonen, maar ook een complete webwinkel van maken met beoordelingen.

Als u een WordPress website laat maken door ons bent u tevens verzekerd van 6 maanden ondersteuning en een uitvoerige training om u wegwijs in uw website te maken.

Wilt u meer informatie? Maak een afspraak.